Forkæl dit træværk med træbeskyttelse

Sponsoreret

Skrevet af midtiadmin

Kategori - DIY | Haven

Dit udendørs træværk vil elske dig for, at du giver det en omgang træbeskyttelse. Ikke nok med at det kommer til at se langt pænere ud, holder det også i længere tid, da du får et sundt træværk.

Vigtige elementer ved træbehandling

Der er en del vigtige elementer, når du skal i gang med træbehandling. Det er altafgørende, at du gør det på den rigtige måde, når du går i gang. Får du ikke gjort det ordentligt, er dit arbejde spildt.

Når vi snakker om udendørs behandling af træværk, er der tale om lodrette flader som eksempelvis facader, gavle, skure, carporte, døre, vinduer m.m. Inden du går i gang, skal du kigge på træværkets type og stand. En anden afgørende faktor for resultatet er, at du behandler træet på den rette årstid.

Sådan skal det gøres

Er der tale om nyt træværk, bør du vaske det, inden du foretager træbehandlingen. Når du køber træet, har det ofte ligget udendørs i et stykke tid. Det kan gøre, at der er pollen på det. Får du ikke al pollen væk, bliver den indkapslet under behandlingen. Det kan forårsage en nedbrydning af træet eller skabe hæslige pletter.

Er det et gammelt træværk, du skal i gang med, skal du slibe det rent for gammel maling. Derefter skal det renses og grundes for at komme af med de alger og svampe, der eventuelt er på træet.

Når træværket er helt tørt, kan du gå i gang med at stryge træbeskyttelsen på med en pensel. Den kommer nemlig grundigt ned i træets struktur.

Relateret indlæg