Gode råd til et godt indeklima

Sponsoreret

Skrevet af midtiadmin

Kategori - Køkkenet | Soveværelset | Stuen

Et sundt og behageligt indeklima er en vigtig del af dagligdagen for vores velbefindende. Størstedelen opholder sig indendørs 80-90% af tiden. Netop derfor bliver fugt, temperaturer, partikler og svamp vigtige faktorer at forholde sig til.

Hvis indeklimaet i dit hjem er dårligt, kan det komme til udtryk i din krop ved symptomer som hovedpine, dårlig nattesøvn, allergi og irritable øjne. Det er derfor vigtigt at forholde sig til et godt indeklima i hjemmet.

Gode råd til et godt indeklima

Et godt indeklima og en god luftkvalitet er altid godt. Størstedelen af den luft du indånder i løbet af en dag, kommer nemlig fra dit hjem, din arbejdsplads og offentlige rum.

Følg nedenstående 8 råd og få et godt indeklima:

  1. Luft ud – gerne med gennemtræk i 5-10 min. mindst tre gange dagligt. Vinduer på klem er ikke nok.
  2. Undgå at tørre tøj indenfor. Tør i stedet vasketøjet udenfor eller i en tørretumbler med kondensbeholder eller aftræk til det fri.
  3. Støvsug og gør rent ofte – det fremmer et godt indeklima. Støv skal fjernes en gang om ugen.
  4. Undgå at sprede mados – brug altid emhætten under madlavning. Husk derefter at lufte ud, når du er færdig med madlavningen.
  5. Undgå brug af stearinlys eller anvend dem med omtanke. Brug i stedet LED lys som alternativ.
  6. Ryg ikke indenfor. Rygning indendørs er heldigvis ikke så almindeligt længere. Det er vigtigt at undgå både almindelige cigaretter og e-cigaretter indenfor, da rygning ikke bare skader, når man ryger. De skadelige partikler bliver hængende i luften lang tid efter.
  7. Luk døren til badeværelset når du er i bad. Fjern vand fra gulv og vægge efter endt bad.
  8. Hav en god luftcirkulation. Hold døre åbne – bortset fra når du er i bad.

Et dårligt indeklima kan medføre gener. Det kan for eksempel være hovedpine, træthedsfornemmelse, hudirritationer, allergi samt en følelse af at luften er tør. Det er derfor vigtigt at være opmærksom på indeklimaet – både hjemme og på arbejdspladsen.

Eurofins Miljø Luft hjælper dig med måling af indeklima, så du kan få løst dine indeklimaproblemer både derhjemme og på arbejdspladsen.

Relateret indlæg