Har du brug for at aflaste kloaksystemet ved dit hus?

Sponsoreret

Skrevet af midtiadmin

Kategori - Indretning

I de senere år, har mange oplevet store problemer med store vandmasser i kældre og haver. Vil du gerne være på forkant, og er der eventuel allerede udsigt til at din kælder kan blive den næste i rækken, så kan du med stor fordel overveje, om du skal bruge en af de smarte faskiner

 

Hvad er en faskine?

En faskine er et midlertidigt vanddepot, der er i stand til at lede regnvand væk fra dit hus. Når vandet ledes hen til faskinen, kan det i stedet for inde ved huset, langsomt trænge ned i jorden længere væk fra huset. På den måde undgår du at vandet laver store skader, på eksempelvis husets sokkel. 

 

Ofte et krav fra kommunen

I og med at mange oplever store skader, når det regner i store mængder, er mange kommuner begyndt at stille krav om, at der skal være faskiner i nye boligområder. Ene og alene, for at spare beboerne for store vandskader i deres huse. 

 

Hvordan etableres en faskine?

Der findes 2 forskellige måder på, hvordan en faskine kan etableres. Du kan enten vælge en færdig maskine. Maskinen består af en stor kasse i plast, der er lavet med en masse perforerede rør i plast, denne skal graves ned i jorden. Men du kan også selv grave en rende i jorden, tæt ved huset. Denne skal fyldes op med leca sten og dækkes med geotekstil. 

 

Når faskinen er etableret, skal du sørge for at vedligeholde stedet. Du skal derfor sørge for at faskinen ikke stopper til og på den måde flyder over, da det ellers er spildt arbejde. 

 

Relateret indlæg