Hvad er glas lavet af?

Sponsoreret

Skrevet af midtiadmin

Kategori - Indretning

Vi omgiver os med alle mulige ting, der er lavet af glas. De fleste af os har både glasskåle, vandglas, glasvaser, vinduesglas, brilleglas, glasflasker, lamper lavet af glas og meget mere. Men har du nogensinde tænkt over: ”Hvad er glas lavet af?”. Hvis du er blevet nysgerrig på dette emne, bør du læse med videre her. 

Sådan bliver glas lavet

Glas bliver lavet af en særlig type sand. Når det kommer til fremstillingen af glas, skal der nemlig bruges fint sand. Det fine sand skal smeltes ved høje temperaturer, hvorefter det skal størkne uden at krystallisere. Det er vigtigt, at sandet størkner uden at krystallisere. Gør det ikke det, vil det ikke være muligt at se gennem glasset, og dette er netop glassets kendetegn.  

Glas kan både skabes af naturen samt af mennesker. Eksempelvis kan glas kan opstå ved et vulkanudbrud. Her kan den ekstremt varme lava skabe glas, hvis der er sand. Menneskeskabt glas fremstilles blandt andet på en fabrik. 

Glaspusteren former glasset

En glaspuster arbejder med det meget varme glas. Det er vedkommendes arbejde at forme glasset efter, hvad der skal laves ud af glasset. Det kan være alt lige fra en glasskål til en glasvase, et glasdyr eller en lampeskærm af glas. 

Glaspusteren bruger et rør til at puste ind i en varm glasmasse for at forme den. Når glasset køler af, holder det formen. Det er nærmest et lille kunstværk, som glaspusteren får frembragt ved hjælp af at puste og farve glasset. Tingene, som en glaspuster fremstiller, kan efterfølgende pryde dit og mit hjem.

Relateret indlæg