Sådan bidrager du til den grønne omstilling

Sponsoreret

Skrevet af midtiadmin

Kategori - Indretning

Vi skal alle til at tænke nye vaner ind i vores liv, hvis vi skal komme i mål med klimamålsætning – hvad de fleste jo har en ambition om. Der er opstået en klimaforskrækkelse hos især den ældre del af befolkning. De tror, at livet med oksekød og flyrejser kommer til at stå som et kært minde. I virkeligheden er der meget, man kan gøre, for at hjælpe lidt til i omstillingen. Også på individniveau.

 

Køb lokalt

Transport er en dyr klimabandit. Det gælder både privattransport som bil og fly, men det gælder i høj grad også transporten, der er forbundet med erhverv. Import og eksport. Derfor kan man hjælpe klimaet med at købe lokalt producerede produkter. Så hvis den danske agurk koster en krone mere end den spanske, bør man overveje, hvad den krone symboliserer.

 

Isoler dit hus

Det kan også være en hjælp at isolere sit hus, så man ikke skal bruge meget energi på at varme det op om vinteren. Der er mange måder, hvorpå man kan isolere, men hvis man alligevel renoverer med klimaet for øje, kan det være en god idé at have udsigt på naturprodukter. Køb perlite, hvis du vil bruge materialer med lavt klimaaftryk.

 

Overvej din kost

Oksekød behøver ikke at være en ting fra fordums tid, men animalske produkter har en effekt på klimaet. Men her har du en chance for at eksperimentere med det vegetariske køkken – veganske, når du skal være ekstra god. Drop de der køderstatningsprodukter, det kommer alligevel aldrig til at smage af det originale produkt. Opsøg i stedet autentiske, vegetariske retter. Det kan være falafel, hotdog med gulerod osv.

 

Du vil hurtigt opdage, at man ikke behøver at spise kød hver eneste dag. Vegetariske dage kan være et nyt eventyr for familien.

Relateret indlæg